nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 15.11.2012 - 14:12
komentářů18(12.)
GULI: právě že levice prosazuje řešení naprosto opačné řešení pravice, a proto se nemůžou shodnout. A když se shodnou na středolevém kompromisu, vypadá to jako dnes u nás, když se paktují socdem a ODS. proč země jako to Švýcarsko, ale i USA po válce ny tom byly výrazně lépe? V té době nebylo sobectví a egoismus? Nebo to bylo jiným (lepším) způsobem řízení ekonomiky?
přidáno 14.11.2012 - 23:23
komentářů5(4.)
taron: Plha! Plha se hlásí a provede rozbor básně.
ze tmy, do dmy, tmou znamená, že je tma v místě odkud se střílí, kam se střílí i mezi těmito dvěma místy. Ta poslední podmínka je zdánlivě zbytečná, (jednak by ji bylo i obtížné realizovat) protože i kdyby v prostoru mezi střelci a cílem tma nebyla, tak by letící kulky nikdo neviděl.
Ovšem ta druhá část je důležitá. V tom prostoru "mezi" se pohybují lidé - pokud by tam nebyla tma, tak by je střelci viděli, ale protože tam tma je, střelci nikoho nevidí a pálí naslepo. A pochopitelně, čím větší ten člověk je, tím větší je šance, že ho náhodná kulka zasáhne.
Jakou známku dostane Plha?
Otázka je zda to autor mínil takto, neboť to lze přenést i jinam - třeba do politiky. Levice x pravice a jedinci mezi nimi... například. :-)
přidáno 14.11.2012 - 10:24
komentářů4(4.)
Devils_PIMP: Co mám s tebou dělat? Blbé je, že tím deklasuješ svoje dobré nápady.
přidáno 13.11.2012 - 22:56
komentářů4(2.)
Nezbývá mi, než s Devilsem souhlasit (kromě umístění čárek).
Je vidět naprostá "nevypsanost", což se ale při tvém věku není co divit. Takže psát a psát a číst a číst (nestačí sledovat filmy).
Přemýšlel jse nad podmětem v poslední větě tohoto souvětí: "Tam jsem naštěstí nepotkala nikoho z rodiny, protože by mě zasypaly samými blbými otázkami." Že by rodina ze samých "mrtvol"?
Doufám, že tě naše kritka neotráví. :-)
přidáno 13.11.2012 - 10:39
komentářů18(10.)
taron: že by taron uhodila hřebík na hlavičku? Ano, velký sociální stát přebírá odpovědnost...
přidáno 13.11.2012 - 10:33
komentářů18(8.)
taron: Tak nějak by to mělo být (podle mě), ale není.
přidáno 13.11.2012 - 00:38
komentářů18(6.)
Já bych to neformuloval jako zodpovědnost státu ("stát vlastně podporuje rozvoj rakoviny "). Ten, kdo chce kouřít, pít a fetovat jsou lidé. Svéprávní jedinci, kteří mají právo si ničit zdraví (mají právo i na sebevraždu), ale nemůžou chtít, aby stát za ně tahal kaštany z ohně - když si zničí zdraví (dopustí se zločinu). Máš právo, ale i zodpovědnost.
přidáno 12.11.2012 - 21:38
komentářů3(1.)
Nevím, co chceš vlastně slyšet. Z gramatického hlediska nic moc. Například shoda podmětu s přísudkem: "Děti místo toho aby nabývali vědomostí a učili se řemeslům, jen posedávali v temných ulicích a pokuřovali cigarety a popíjely alkohol." Ale i jinde.
Ale ty chceš si slyšet něco jiného, co? Chceš vědět, jak se nám líbí tvoje "alegorie". Po pravdě mě nic moc, ale to je dané tím, že se na naše problémy dívám zprava a myslím si, že příčiny toho srabu jsou jinde. Nemyslím si, že "Lidé zde neměli své vlastní názory... " ani se nedmnívám, že tu máme víc "pár bohatých pánů si myslelo že může ovládnou svět.." než v kterékoliv jiné zemi. A už vůbec není pravda, že "...že může ovládnou svět a tak začali šetřit." - kdo se snaží ovládnout svět, určitě nešetří... A tak dále a tak dále...
Poslední větu považuju za provokaci :-)
přidáno 12.11.2012 - 21:00
komentářů18(4.)
taron: Nezapomněl. Ale ty hoodně velký zisky jsou podstatně sníženy náklady na léčení kuřáků a alkoholiků. Statistikové sice tvrd, že zisky jsou větší, ale ty náklady na léčení jsou odhad - a tady podezřívám odpovědné státní úředníky z úmyslného podhodnocování...
přidáno 12.11.2012 - 20:39
komentářů18(2.)
taron: ano, i alkohol nebo nikotin jsou drogy. Jak poznám (jako politik tvořící zákony), jestli daný člověk pije ze žalu, pije na zlepšení nálady, má narozeniny nebo je alkoholik? Jak to jednomu z nich zakázat a jinému dovolit? Jak zjistit, kdo se na dno dostal zaslouženě a kdo nezaslouženě? Můžeme to zakázat všem (tendence křesťanů - ochránit před pokušením), nebo povolit všem (liberální politika) a následky zatáhne stát anebo povolit všem, ale následky a léčení zatáhne každý za sebe.
přidáno 10.11.2012 - 17:21
komentářů5(1.)
On ten Gabrinus může být i pěkně nebezpečný. Tedy ten podtlak. Možná tak Růža přišla o ten klitoris... :-)
přidáno 10.11.2012 - 17:19
komentářů14(7.)
Tak já se taky přidám.
Fakt je, že to dílo je hrůzné... Má naprosto zásadní chyby formálního rázu (jak psal FallenAngel) - mezery po tečkách, čárkách, před uvozovkami dole, pořadí uvozovky a tečky, funkčnost odstavce... Tohle všechno je ale jen "první třída" - něco jako počítání do deseti v matematice. To se bere jako samozřejmost.
To vlastní "psaní" je až nad tím. Jde o to napsat příběh, který čtenáři přijmou - já říkám, kterému uvěří - a je jedno, jestli se odehrává teď a tady, před sto lety nebo na cizí planetě. Ty sis, bohužel, vybrala prostředí, které všichni dobře známe, a proto ti to vůbec "nevěříme". Jinými slovy: píšeš o něčem, co jsi neprožila a tvoje představy jsou hodně nedokonalé.
Na druhou stranu máš odvahu (nebo drzost ? .-) ) a chuť psát. Tak piš, ale jednak se nauč pravidla českého pravopisu a jednak čti. Hodně čti a na text se dívej, jako bys ho chtěla kritizovat. Co napsala autorka (autor) špatně. Všímej si obratů, všímej si, jak pracuje s s přímou řečí, napětím, s city - a srovnávej. Prostě uč se od zkušenějších.
přidáno 10.11.2012 - 16:56
komentářů12(8.)
Problém je v tom, že ten někdo to čte jako báseň - dlouhou, kdežto já, jelikož básním nerozumím, tak to čtu jako povídku - krátkou.
přidáno 10.11.2012 - 00:38
komentářů12(1.)
Co té povídce chybí? No - nic.... jen je krátká...
přidáno 09.11.2012 - 21:39
komentářů37(36.)
GULI: Vidím, GULI, že budu muset napsat pojednání o pravici, levici, konzervatismu, liberalismu a víře. :-)
Ty víš, že mě je pravicovost Klause sympatická, že ho považuju za jednoho z mála opravdových pravičáků v našem státě (neznamená to, že nemám výhrady vůči jeho samolibosti a ješitnosti). To znamená, že já hodnotím ty jeho „prohřešky“ jinak než ty. Co se Duky a křesťanů týče. Pravice, tak, jak ji chápu já (a snad i Klaus – pokud se nemýlím) uznává jako možná nejvyšší hodnoty osobní svobodu, demokracii a právní systém. To, že někdo (taron nebo Duka) je věřící, je věc jeho osobní svobody. Mám kvůli tomu s taron nemluvit? To, že došlo k aktu vyvlastnění majetku levicí (zestátnění) je fakt. To, že v demokratickém a právním státě se křivdy napravují také. To, že prezident má před sebou organizovanou strukturu křesťanské církve se značným vlivem, také nemusím dokazovat. Nevidím jediný důvod, proč by prezident měl ignorovat požadavky církve, proč by měl přehlížet její představitele, i když je (předpokládám) ateista jako já.
A pokud jde o Petra Hájka, taky mě to překvapilo. Ale vím o něm (a jeho formulacích) příliš málo. Já jako detailista bych s ním i souhlasil, tedy že člověk nepochází z opice. Správná formulace je, že opice i lidé mají společného předka :-) I když pochybuju, že to tak myslel. Ale hádám je Hájek coby tiskový mluvčí (?) zaměstnáván kvůli jiným přednostem.
Z vládního klanu nikoho dalšího za pravičáka nepovažuju.
Já naopak jako menší zlo považuju středovou stranu, protože rychlost zadlužování je přece jen o fous menší než by byla za vlády levice.
Slyšel jsem hezkou myšlenku: Komunistická strana je dnes jediná strana, ve které nejsou bývalí komunisté…. Jenom nevím, jestli mi toto plus stačí k tomu, abych je volil. (Tedy vím – nestačí)
Ano, socialismus takový jaký byl se už asi nevrátí, ale socialismů je víc… Já opravdu napíšu pravo-levou úvahu a vrátím se k tomu.
přidáno 08.11.2012 - 11:05
komentářů15(8.)
Zarathustra: proč ti je líto, že bych to kupříkladu já (či taron) nedokázal napsat? Měl by ses radovat, že takových básní nevznikne víc, ne?
přidáno 08.11.2012 - 07:59
komentářů37(33.)
Erotický kalendář není nápad skvělý! Je to opakovaný vtip. Originální by byl erotický kalendář například s Vladanem nebo Gulim, ale to potenciální příznivce zaručeně odpudilo...
přidáno 08.11.2012 - 00:23
komentářů9(8.)
taron: Už jsem se, taron, zařekl a náčelníka dál "vychovávat" nehodlám, ani kdyby mě prosil. :-)

Nicméně pro tebe vysvětlím rozdíl v mém subjektivním chápání. Pokud je ženská studená (a není mrtvá), tak je frigidní, bez zájmu o sex.
Pokud má němka studenej čumák, tak dost váhám, jestli to nemá být fena německého ovčáka (psi totiž mají studené čumáky, jak jistě víš), nebo měl autor na mysli formlaci ona JE studenej čumák = netýkavka, odtažitá, morous... To je ale poněkud jiný význam. Jsem ovšem starej a blbej a neznám "moderní" výrazové prostředky, tudíž se na čtení náčelníkových děl nehodím.
přidáno 08.11.2012 - 00:08
komentářů37(31.)
Aha, takže nejprve se musíme zdiskreditovat a teprve pak můžeme založit stranu!
Krásně praštěné, jako celá současnost!
přidáno 07.11.2012 - 23:12
komentářů37(29.)
taron: Ty to ještě nevíš, ale já je dal na fejs (Chronoss mi pomohl) - a moc se líbili.
Myslíš, že už nejsme s to, stranu založit?
1 ... 20|21|22|23|24|25|26|27|28|29|30|31|32|33|34 ... 47
» narozeniny
Odelette [16], matej.strouhal [15], Falen [11], Dreamer [10], Na voru.cz [9], Ďábel sám [8], Modřín [2]
» řekli o sobě
Yana řekla o Sucháč :
Realista, který se občas toulá v oblacích ( to je to první co mě napadne ). Vnímám, že má jasno, ale přesto tomu občas uniká a je mu dobře v tom rozervaném světě básníků, muzikantů, bohémů, a to se mi líbí. Vnímám, že stojí nohama pevně na zemi, ale rád se od země odpoutá. Píše básničky plné radosti ze života, z lásky, z lásky a obdivu k ženám. Ví své a když se občas přežene mráček, brzy ho nahradí sluníčko. A ještě si cením toho, že dokáže pochválit, povzbudit, ale i taktně zkritizovat. Sakra co napsat negativního??? Asi jen to, že ho vlastně vůbec neznám...
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming