06.04.2019 0 880(3) 0 |
Vyjádřit myšlenky, dát přes ně bednu.
Co vyjadřovat, když prázdný se cítím?
Pro Druhou opustil jsem Jednu-
A Druhou nechytím.
Můžu se nazývat volem i bláznem-
a stejně udělal bych nám to zas,
nám, co pod palbou dechu múz váznem
jen pro ten vnitřní jas.
Už jen tak hodinu budu si hrát
A sestře spálím výtisk Shakespeara
Než moje 'umění' půjde (snad navždy) spát...
neb Helfanderios umírá
Co vyjadřovat, když prázdný se cítím?
Pro Druhou opustil jsem Jednu-
A Druhou nechytím.
Můžu se nazývat volem i bláznem-
a stejně udělal bych nám to zas,
nám, co pod palbou dechu múz váznem
jen pro ten vnitřní jas.
Už jen tak hodinu budu si hrát
A sestře spálím výtisk Shakespeara
Než moje 'umění' půjde (snad navždy) spát...
neb Helfanderios umírá
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Religio poetārum : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Ztráta, jednoduše
Předchozí dílo autora : Syndrom pomocníka