13.01.2021 7 450(11) 0 |
Pravá poezie vychází ze srdce,
nutí nás se zastavit,
a vychutnat její verše, hluboce.
Se zasněným pohledem do dáli,
k zamyšlení vybízí,
abychom v něco lepšího dozráli.
Jednotlivé verše přečíst a procítit,
po řádcích klouzat,
nechat je uvnitř svým životem žít.
Něhou se nazývá ten zvláštní pocit,
jež srdce rozezní,
a do fantazie se noříš a chceš snít.
Když všechno v tobě se probouzí,
a ty cítíš tady a teď,
to něha zvaná poezie právě kouzlí.
Poezie života, jak ji očima vidíme,
je všude kolem nás,
škoda však, že tu krásu nevnímáme.
nutí nás se zastavit,
a vychutnat její verše, hluboce.
Se zasněným pohledem do dáli,
k zamyšlení vybízí,
abychom v něco lepšího dozráli.
Jednotlivé verše přečíst a procítit,
po řádcích klouzat,
nechat je uvnitř svým životem žít.
Něhou se nazývá ten zvláštní pocit,
jež srdce rozezní,
a do fantazie se noříš a chceš snít.
Když všechno v tobě se probouzí,
a ty cítíš tady a teď,
to něha zvaná poezie právě kouzlí.
Poezie života, jak ji očima vidíme,
je všude kolem nás,
škoda však, že tu krásu nevnímáme.
27.01.2021 - 07:34
Ano je natom cosi kouzelného
Slova přiběhnou a chtěji si hrát
Stale nové a nove hry.
Někdy az oči rozpláčou sty se otevřou jak vejíř smíche.
Mnohym jsme za blazna.
A z dikem jde psát.
Moc pěkné
Slova přiběhnou a chtěji si hrát
Stale nové a nove hry.
Někdy az oči rozpláčou sty se otevřou jak vejíř smíche.
Mnohym jsme za blazna.
A z dikem jde psát.
Moc pěkné
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Něha zvaná poezie : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Spravit si náladu
Předchozí dílo autora : Přetočený režim
» vyhledávání
» menu
literatura [58/330] tématické soutěže chodník slávy chodník hanby nápověda pravidla pro autory podpořte nás kontakt statistiky online: 1» hrátky
Rýmy Náhodná slova Náhodné věty Generátor textu --- Puzzle Oběšenec Kámen, nůžky, papír Pexeso» narozeniny
Duše zmítaná bouří reality [17], Asinar van Martinaq [17], Burak [12], Therésia [12], Erma [11], ŠoDO [7]» řekli o sobě
casa.de.locos řekla o LUKiO :Náš milovaný benevolentní diktátor