Malá ochutnávka.
30.01.2016 6 1372(17) 0 |
Severka
Vzdálená hvězda
námořníky potěší
vede loď k cíli
Kámen
Tvrdý je kámen
však voda ho přemůže
písek se těší
Příroda
Příroda pláče
další ústup ji čeká
slyší hluk strojů
Javor
Košatý javor
skrývá ptačí rodinu
platí mu zpěvem
Stáří
Stáří zná počet
všech skrytých kalendářů
vrásky tě zradí
Vzdálená hvězda
námořníky potěší
vede loď k cíli
Kámen
Tvrdý je kámen
však voda ho přemůže
písek se těší
Příroda
Příroda pláče
další ústup ji čeká
slyší hluk strojů
Javor
Košatý javor
skrývá ptačí rodinu
platí mu zpěvem
Stáří
Stáří zná počet
všech skrytých kalendářů
vrásky tě zradí
30.01.2016 - 21:35
nevím, jestli haiku, ale jako takové menší střípky, vyprávějící různé příběhy, se mi to líbí moc :)
30.01.2016 - 17:44
Chybí mi tam trocha fantazie a hravosti. Ale Javor se mu líbí, "platí mu zpěvem" - to je hezká pointa.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Haiku pro Vás : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Žabička
Předchozí dílo autora : V moři