...o síle sugesce.
20.07.2018 2 919(8) 0 |
Já znám svět plný hrůz a násilí,
těl bez krve a revolucí bez sametu,
na dosah mám je za chvíli,
dík médiím, řečem i internetu.
Radí mi mnozí: měj oči otevřené,
před hrůzou neskryješ svou tvář,
ozbroj se, bojuj, pohleď do plamene,
a k obraně blízkých nasaď svatozář!
Snad už jsou blízko - díky obrazovkám,
kde odseknou křičícímu dlaně od paží,
když večerem jdu, bojím se koho potkám,
a doma cítím, že jsou i na mém zápraží.
Tak chodím ozbrojen.
A děsím se nejvíce sám sebe,
že stane se to, co mi zjevil sen...
...a pak už nikdy nenavštívím nebe.
těl bez krve a revolucí bez sametu,
na dosah mám je za chvíli,
dík médiím, řečem i internetu.
Radí mi mnozí: měj oči otevřené,
před hrůzou neskryješ svou tvář,
ozbroj se, bojuj, pohleď do plamene,
a k obraně blízkých nasaď svatozář!
Snad už jsou blízko - díky obrazovkám,
kde odseknou křičícímu dlaně od paží,
když večerem jdu, bojím se koho potkám,
a doma cítím, že jsou i na mém zápraží.
Tak chodím ozbrojen.
A děsím se nejvíce sám sebe,
že stane se to, co mi zjevil sen...
...a pak už nikdy nenavštívím nebe.
Stihomam : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Mámo, táto!? Vysáto!
Předchozí dílo autora : Lucifer
» vyhledávání
» menu
literatura [58/330] tématické soutěže chodník slávy chodník hanby nápověda pravidla pro autory podpořte nás kontakt statistiky online: 0» hrátky
Rýmy Náhodná slova Náhodné věty Generátor textu --- Puzzle Oběšenec Kámen, nůžky, papír Pexeso» narozeniny
Duše zmítaná bouří reality [17], Asinar van Martinaq [17], Burak [12], Therésia [12], Erma [11], ŠoDO [7]» řekli o sobě
Singularis řekla o Sebastián Wortys :Zcestovalý umělec, filozof a snílek v jedné osobě. Stvořitel 3D mouchodlaka na fazolové ovládání, nesčetných neologismů a spousty dalších výplodů nezávislé mysli. Svérázný, ale inteligentní a schopný. V jeho dílech je víc, než se na první pohled zdá. Občas mívá opravdu geniální myšlenky.