12.11.2012 9 899(15) 0 |
Trnem v oku dálky jsou a mizí,
když podzimní vítr sklízí
koše zkaženého ovoce.
Zamčený v zahradě na deset západů,
s klíčem ve vlastní kapse,
člověk hluchý a slepý.
Otevřenými dveřmi utekl,
schoval se v šípkovém keři -
PROTOŽE VE SVOBODU VĚŘIL.
Jediný, kdo dokáže se dotknout hvězd,
je poeta..
S krásnými ptáky jako snítko chmýří
přilétá a zase odlétá - za léta.
když podzimní vítr sklízí
koše zkaženého ovoce.
Zamčený v zahradě na deset západů,
s klíčem ve vlastní kapse,
člověk hluchý a slepý.
Otevřenými dveřmi utekl,
schoval se v šípkovém keři -
PROTOŽE VE SVOBODU VĚŘIL.
Jediný, kdo dokáže se dotknout hvězd,
je poeta..
S krásnými ptáky jako snítko chmýří
přilétá a zase odlétá - za léta.
20.01.2013 - 18:49
ŽblaBuňko , ty jsi se na mě dneska nějak zaměřila.. děkuji za pochvalu k Martinovi :)
12.11.2012 - 16:07
Zvláštním způsobem mě oslovila v závěru, až mě zamrazilo, pro mě tedy fakt pěkná
12.11.2012 - 13:46
Jediný, kdo dokáže se dotknout hvězd,
....ráda bych se dotkla ....
hm , báseň je krásná , líbí :)
....ráda bych se dotkla ....
hm , báseň je krásná , líbí :)
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Svobodný poeta : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Promarněný život
Předchozí dílo autora : Svatý Martin, host
» vyhledávání
» menu
literatura [58/330] tématické soutěže chodník slávy chodník hanby nápověda pravidla pro autory podpořte nás kontakt statistiky online: 0» hrátky
Rýmy Náhodná slova Náhodné věty Generátor textu --- Puzzle Oběšenec Kámen, nůžky, papír Pexeso» narozeniny
Duše zmítaná bouří reality [17], Asinar van Martinaq [17], Burak [12], Therésia [12], Erma [11], ŠoDO [7]» řekli o sobě
Erien, potulný bard řekl o xaire :Kamarádka, která pro mě hodně znamená. Přál bych jí, aby našla štěstí. E