26.03.2012 12 1978(33) 0 |
Pyšná krása vodních květů
v nekončícím baletu
přimíchání různých světů
v umělcovu paletu
kapky rosy z tvojich vlasů
perly bílé v pokladu
zamotaným klubkem časů
slzy tvé si rozkradu
dnes smutné vrásky z kůry stromů
ozdobou tvého pomníku
nezbylo žádné cesty domů
proč náhle mlčíš, básníku?
v nekončícím baletu
přimíchání různých světů
v umělcovu paletu
kapky rosy z tvojich vlasů
perly bílé v pokladu
zamotaným klubkem časů
slzy tvé si rozkradu
dnes smutné vrásky z kůry stromů
ozdobou tvého pomníku
nezbylo žádné cesty domů
proč náhle mlčíš, básníku?
26.10.2022 - 18:55
Kradeš slzy
pyšným kráskám
tak si jimi ruce opláchni
ty poetický zloději.
Pěkné nezůstanou
ani na obraze
však pomník tvůj
kapkami rosy
označí dveře do budoucnosti.
pyšným kráskám
tak si jimi ruce opláchni
ty poetický zloději.
Pěkné nezůstanou
ani na obraze
však pomník tvůj
kapkami rosy
označí dveře do budoucnosti.
26.03.2012 - 21:10
Tenhle básnický svět je tak křehký co? Je to samá perla, samý balet, člověk by pak čekal alabastrový pomník a přitom i ta obyčejná kůra má cosi do sebe. A mlčící básník je rád za kůru, protože si na perly a zlatistá klubka vlasů dávno příliš zvykl.
26.03.2012 - 15:21
S vlasy souhlasím - je škoda pokazit dojem z celkové básně :) Ale dílo se mi jinak moc líbí
26.03.2012 - 15:02
Hm...nedávno jsem chtěla napsat báseň o kůře stromů..takže jsi mě předběhl....myslím ale , že tak krásně bych ji nenapsala :)
26.03.2012 - 08:23
moc pěkná, líbí se mi... ...jenom si troufnu - z "tvojich vlasů" určitě není česky, co takhle "ze tvých vlasů" ? :-)
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Poezie z kůry stromů. : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : Chapadla smrti
Předchozí dílo autora : Příběh staré lípy